Mus malinowy

250 ml mleka roślinnego * 2 miarki deilly delicous

Składniki:
(4 porcje)

    2 szklanki świeżych malin (mogą być mrożone opakowanie 300 gram)
    250 ml mleka roślinnego *
    2 miarki Dailly Delicious (lub 8-10 daktyli)
    2 płaskie łyżeczki agar agar

Wykonanie:

Do gorącego mleka dajemy 1 miarkę Daily Delicious mieszamy mikserem, żeby się dobrze rozpuścił i 1 łyżeczke agar agar, dalej mieszamy. Jeszcze ciepłe rozlewamy do salaterek.
2/3  malin dajemy do rondelka i rozgotujemy, przecieramy przez sitko.Dodajemy 1 miarkę Daily Delicious i 1 łyeczka agar agar i dajemy do salaterek jako drugą warstwę.
Zostawiamy do zastygnięcia. Potem przyozdabiamy resztą malin.
Smacznego

 

*) Przepis na mleko roślinne własnej roboty
https://sciezkidozdrowia.pl/kuchnia/sniadania-i-kolacje-ukex/mleko-roslinne/

Powrót