Składniki:
(4 porcje)
2 szklanki świeżych malin (mogą być mrożone opakowanie 300 gram)
250 ml mleka roślinnego *
2 miarki Dailly Delicious (lub 8-10 daktyli)
2 płaskie łyżeczki agar agar
Wykonanie:
Do gorącego mleka dajemy 1 miarkę Daily Delicious mieszamy mikserem, żeby się dobrze rozpuścił i 1 łyżeczke agar agar, dalej mieszamy. Jeszcze ciepłe rozlewamy do salaterek.
2/3 malin dajemy do rondelka i rozgotujemy, przecieramy przez sitko.Dodajemy 1 miarkę Daily Delicious i 1 łyeczka agar agar i dajemy do salaterek jako drugą warstwę.
Zostawiamy do zastygnięcia. Potem przyozdabiamy resztą malin.
Smacznego
*) Przepis na mleko roślinne własnej roboty
https://sciezkidozdrowia.pl/kuchnia/sniadania-i-kolacje-ukex/mleko-roslinne/