Poznaj cenne właściwości moreli w połączeniu z witaminą C dla wzmocnienia odporności i poprawy procesów trawienia.
Morele są bogatym źródłem niezbędnych dla zdrowia fitonutrientów. Zawierają witaminy (β-karoten, witaminy z grupy B, witaminy C, P i PP), a także luteinę, zeaksantynę, minerały (potas, magnez, żelazo, miedź, wapń, fosfor i jod) oraz błonnik.
Do produkcji Abricotab С używa się moreli z gatunku Shalah z armeńskiej Równiny Araratu, uprawianych w ekologicznych warunkach.
Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania: naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów, w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym a także w regeneracji zredukowanej formy witaminy E.
Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Zwiększa przyswajanie żelaza.
Skład zalecanej porcji dziennej: |
1 tabletka |
Liofilizowane owoce moreli pospolitej | 880 mg |
Witamina C |
100 mg |