(2 porcje)
Składniki
200 koźlina surowa
100 ogórek małosolny
100 cebula
50 jajo kurze żółtko
30 kapusta surowa
20 oliwa z oliwek
Sól, pieprz, (opcjonalnie inne przyprawy) musztarda
Wykonanie
Mięso doprawić do smaku, wyrobić z przyprawami, podzielić na pół i uformować w kulki.
każdą z nich położyć na oddzielnym talerzu robiąc na środku zagłębienie na żółtko.
Warzywa pokroić w drobną kostkę i ułożyć dookoła .Polać oliwą i podawać od razu po przygotowaniu.
z musztardą Dijon lub inną jaką lubisz.
Waga całego dania – 500 g; B – 52 g; T – 36 g; W – 15 g: E - 589 kcal
W 100 g: B – 10,4 g; T – 7,2 g; W – 3 g; E – 118 kcal
w porcji (250 g): B – 26 g; T – 18 g; W -7,5 g; E – 295 kcal