(Porcja na 3 osoby)
Składniki:
250 g szpinaku
7 jaj (350 g)
50 g smalec gęsi
35 g śmietany 36%
20 g mąki kokosowej
sól
pieprz
papryka w proszku
czarnuszka
Wykonanie:
Smalec gęsi rozgrzej na patelni, dodaj umyty i pokrojony szpinak i podsmaż.
Jaja, śmietanę, mąkę, pieprz, paprykę i sól daj do blendera i zmiksuj na gładką, puszystą masę.
Szpinak przełóż do tormy i zalej masą jajeczną. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza pieca i piecz około 10 minut, aż będzie widać skórkę na wierzchu.
W jednej porcji: B -19 g, T - 48,66, W - 7, E - 539 kcal
W 100 g : B - 5,67, T - 14,52, W - 2,08, E - 160,89 kcal