Naleśniki z awokado i twarogiem

200 g awokado, 100 g twaróg kozi

 

Składniki na naleśniki:

   300 g jajo (6 szt. duzych)
   90 g śmietana wiejska
   5 g proszek do pieczenia

Wykonanie:
jaja, śmietanę, proszek do pieczenia sól do smaku dać do blendera i zmiksować.

Piec na rozgrzanej patelni, na odrobinie tłuszczu z dwóch stron. Cienkie lub grube, jak kto woli
Powinno wyjść 6 szt. dosyć grubych.
 

Nadzienie: 

   200 g awokado
   100 g twaróg kozi
   10 g czosnek
   3 g Sól
   pieprz
   natka pietruszki
   koper świeży.

Wykonanie:

Awokado (dojrzałe) połączyć z twarogiem, posiekanym drobno, lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, i przyprawami do smaku. Najlepiej widelcem na talerzu.
Rozłożyć na wszystkie naleśniki, zawinąć.
Smacznego….


Waga całkowita: 715 g; B 63 g; T 123 g; W 26 g; E 1437 kcal
W 100 g: B 8,81 g; T 17,20 g; W 3,63 g; E 200,98 kcal
W 1 szt. (120 g) B 10,57 g; T 20,64; W 4,36 g; E 241,18

 

Powrót