Składniki na naleśniki:
300 g jajo (6 szt. duzych)
90 g śmietana wiejska
5 g proszek do pieczenia
Wykonanie:
jaja, śmietanę, proszek do pieczenia sól do smaku dać do blendera i zmiksować.
Piec na rozgrzanej patelni, na odrobinie tłuszczu z dwóch stron. Cienkie lub grube, jak kto woli
Powinno wyjść 6 szt. dosyć grubych.
Nadzienie:
200 g awokado
100 g twaróg kozi
10 g czosnek
sól
pieprz
natka pietruszki
koper świeży.
Wykonanie:
Awokado (dojrzałe) połączyć z twarogiem, posiekanym drobno, lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, i przyprawami do smaku. Najlepiej widelcem na talerzu.
Rozłożyć na wszystkie naleśniki, zawinąć.
Smacznego :)