Naleśniki z awokado

i twarogiem

 

Składniki na naleśniki:

   300 g jajo (6 szt. duzych)
   90 g śmietana wiejska
   5 g proszek do pieczenia

Wykonanie:
jaja, śmietanę, proszek do pieczenia sól do smaku dać do blendera i zmiksować.

Piec na rozgrzanej patelni, na odrobinie tłuszczu z dwóch stron. Cienkie lub grube, jak kto woli
Powinno wyjść 6 szt. dosyć grubych.
 

Nadzienie: 

   200 g awokado
   100 g twaróg kozi
   10 g czosnek
   sól
   pieprz
   natka pietruszki
   koper świeży.

Wykonanie:

Awokado (dojrzałe) połączyć z twarogiem, posiekanym drobno, lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, i przyprawami do smaku. Najlepiej widelcem na talerzu.
Rozłożyć na wszystkie naleśniki, zawinąć.
Smacznego :)

Powrót