Kokosowy Torcik Keto

100 gram masła 100 gram wiórek kokosowych

 

Spód

Składniki:

   100 g masła
   100 g wiórek kokosowych
   50 gram mąki kokosowej
   10 g śmietany 36% 
   20 g kakao bio
   25 g Daily Delicous o smaku czekoladowym 
Wykonanie:
masło rozpuścić w rondelku , dać śmietanę, potem wymieszać z sypkimi składnikami i wyłożyć spód tortownicy

Nadzienie
Składniki:

   250 gram wiórek kokosowych najlepiej BIO
   100 gram oleju kokosowego
   25 g Daily Delicous o smaku wanilii
   50 g agar agar (żelatyna roślinna)


Wykonanie:

200 g Wiórków kokosowych dać do blendera i blendować na gładką masę, tak długo, jak trzeba, dodać pozostałe składniki, wsypać resztę wiórek kokosowych. POdgrzać, dać rozpuszczony w odrobinie wody Agar agar wymieszać dobrze. Wylać na spód włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.

Polewa
Składniki:

  100 g czekolada gorzka 85-99%
   10 g masło 
   10 g Daily dDelicous o smaku czekoladowym

Wykonanie:

Rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę i daily delicous, wymieszać i polać po wierzchu torcik.
Można po zastygnięciu polewy posypać torcik wiórkami kokosowymi dla dekoracji.

Na adaptacji ostrożnie z ilością. Zawiera sporo węglowodanów. Bardziej nadaje się na czas po adaptacji na żywienie LCHF (Low Carb High Fat)

Cały torcik
W: 885 g; E: 5381; B: 87 g; T: 469 g; W:  205 g;
W 100 g; E: 608 kcal; B: 9,8; T: 53; W: 23,1

 

Powrót