Spód
Składniki:
100 g masła
100 g wiórek kokosowych
50 gram mąki kokosowej
10 g śmietany 36%
20 g kakao bio
25 g Daily Delicous o smaku czekoladowym
Wykonanie:
masło rozpuścić w rondelku , dać śmietanę, potem wymieszać z sypkimi składnikami i wyłożyć spód tortownicy
Nadzienie
Składniki:
250 gram wiórek kokosowych najlepiej BIO
100 gram oleju kokosowego
25 g Daily Delicous o smaku wanilii
50 g agar agar (żelatyna roślinna)
Wykonanie:
200 g Wiórków kokosowych dać do blendera i blendować na gładką masę, tak długo, jak trzeba, dodać pozostałe składniki, wsypać resztę wiórek kokosowych. POdgrzać, dać rozpuszczony w odrobinie wody Agar agar wymieszać dobrze. Wylać na spód włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Polewa
Składniki:
100 g czekolada gorzka 85-99%
10 g masło
10 g Daily dDelicous o smaku czekoladowym
Wykonanie:
Rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę i daily delicous, wymieszać i polać po wierzchu torcik.
Można po zastygnięciu polewy posypać torcik wiórkami kokosowymi dla dekoracji.
Na adaptacji ostrożnie z ilością. Zawiera sporo węglowodanów. Bardziej nadaje się na czas po adaptacji na żywienie LCHF (Low Carb High Fat)
Cały torcik
W: 885 g; E: 5381; B: 87 g; T: 469 g; W: 205 g;
W 100 g; E: 608 kcal; B: 9,8; T: 53; W: 23,1
Powrót