Wersja z czekoladą
225 masło wiejskie
100 śmietana wiejska
100 mąka kokosowa
50 wiórki kokosowe
50 orzechy włoskie
50 czekolada 99%
25 daily Delicious
25 białko konopne
25 orzechy nerkowca
Wykonanie:
200 g masła roztopić w garnku razem ze śmietaną, zdjąć garnek z ognia, przestudzić, dodać Daily Delicious, białko konopne i mąkę. Dokładnie wymieszać żeby nie było grudek wsypać mieszankę orzechów i kokos i wymieszać. Wyłożyć masę do foremek, lub innej formy. Resztę masła i czekoladę roztopić i polać po wierzchu bloku. Wstawić do lodówki na noc.
smacznego
Waga całkowita – 650 g; B – 54 g; T – 340 g; W – 55 g; E 3806 kcal
w 100 g: B – 8,31 g; T – 52,31 g; W – 8,46 g, E – 586 kcal