Blok kokosowy z orzechami

225 masło wiejskie 100 śmietana wiejska

Wersja z czekoladą

 

   225 masło wiejskie
   100 śmietana wiejska
   100 mąka kokosowa
   50 wiórki kokosowe
  50 orzechy włoskie
   50 czekolada 99% 
   25 daily Delicious
  25 białko konopne
   25 orzechy nerkowca

Wykonanie:

200 g masła roztopić  w garnku razem ze śmietaną, zdjąć garnek z ognia, przestudzić, dodać Daily Delicious, białko konopne i mąkę. Dokładnie wymieszać żeby nie było grudek wsypać mieszankę orzechów i kokos i wymieszać. Wyłożyć masę do foremek, lub innej formy. Resztę masła i czekoladę roztopić i polać po wierzchu bloku. Wstawić do lodówki na noc.
smacznego

 

Waga całkowita – 650 g; B – 54 g; T – 340 g; W – 55 g; E 3806 kcal
w 100 g: B – 8,31 g; T – 52,31 g; W – 8,46 g, E – 586 kcal
 

Powrót