Składniki :
Kasza manna - bio (może byc jaglana) ugotowana z dodatkiem dailly delicous o smaku waniliowym (1 miarka) na mleku roslinnymi z sokiem z 1/2 pomarańczy wycisnietym juz po ugotowaniu (pomarańcza nieobowiązkowa) .
przekładana owocami z kompotu ze suszu i 1/2 połówki pomarańczy moga byc normalne owoce pokrojone w kawałki i podduszone o odrobina wody
na wierzchu posypujemy startym na tarle kawałkiem kruchego ciasta (moga byc pokruszone herbatniki)
Deser podajemy w szklanych pucharkach najpierw warstwa kaszy manny, potem wartstwa owoców, potem znow kasza a na wierzch pokruszone ciasto kruche
Deser ten pierwotnie powstał z tego co zostało po świętach i można go zrobic właśnie z resztek ciasta ale mozna tez zrobic go specjalnie z herbatnków. Chciałam pokazac,że mozna zrobic z niczego cos co bedzie smakowało majac w domu niewiele.
Życze kreatywnych pomysłów i :)
S m a c z n e g o