Deser kawowy

2 saszetki kawy zbożowej Anatol 3 łyżki płatków owsianych BIO

Składniki:
(4 porcje)

    2 saszetki kawy zbożowej Anatol
    3 łyżki płatków owsianych BIO
    1-2 miarek Daily Delicious (waniliowe)
    1 łyżeczka agar agar
    szczypta kardamonu mielonego
    2 orzechy włoskie

Wykonanie:

Kawę Anatol dać do 200 ml gorącej wody i parzyć pod przykryciem z dziesięć minut.
Płatki owsiane wcześniej zamoczone ugotować z wodą, potem przetrzeć przez sitko,  dać to wszystko do blendera, dać kardamon, Daily Delicious i ubić na gładką masę. Wylać z Bendera do miseczki.
osobno w  bardzo gorącej wodzie rozmieszać agar agar, szybko dać do miseczki rozmieszać i rozlać do pucharków. Ozdobić orzeszkami włoskimi, wcześniej zaparzonymi i podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku. Wstawić do lodówki i spożywać schłodzone.

Powrót