Składniki:
(4 porcje)
2 saszetki kawy zbożowej Anatol
3 łyżki płatków owsianych BIO
1-2 miarek Daily Delicious (waniliowe)
1 łyżeczka agar agar
szczypta kardamonu mielonego
2 orzechy włoskie
Wykonanie:
Kawę Anatol dać do 200 ml gorącej wody i parzyć pod przykryciem z dziesięć minut.
Płatki owsiane wcześniej zamoczone ugotować z wodą, potem przetrzeć przez sitko, dać to wszystko do blendera, dać kardamon, Daily Delicious i ubić na gładką masę. Wylać z Bendera do miseczki.
osobno w bardzo gorącej wodzie rozmieszać agar agar, szybko dać do miseczki rozmieszać i rozlać do pucharków. Ozdobić orzeszkami włoskimi, wcześniej zaparzonymi i podpieczonymi na złoty kolor w piekarniku. Wstawić do lodówki i spożywać schłodzone.