Ciasteczka z płatków

6 daktyli 1 duże jabłko 400 gram płatków (owsianych i jaglanych) bio

Ciasteczka z płatków

Składniki:

  6 daktyli
  1 duże jabłko
  400 gram płatków (owsianych i jaglanych) bio
  2 łyżeczki soku z cytryny
  2 miarki shake Daily Delicous  o smaku waniliowym
  1 łyżka dobrego masła
  1 łyżka Chia
  1 łyżka sezamu

Wykonanie:

Daktyle namoczyć w gorącej wodzie, wyjąć pokroić, jabłko zetrzeć na tarle z dużymi oczkami, dodać  płatki, wodę z daktyli, sok z cytryny i shake, chia i sezam. Wszystko wymieszać dokładnie, układać na blaszce wyłożonej papierem i piec około 15 minut w temp. 150-180 stopni.

Jak ktoś nie Daily Delicous to trzeba poeksperymentować co by tam dać, może kakao (koniecznie bio)?

Powrót