Ciasteczka owsiane z daktylami

Składniki: 200 gram daktyli bez pestek, BIO

Składniki:

  200 gram daktyli bez pestek, BIO
  400 gram płatków owsianych BIO (nie błyskawiczne)
  150 gram masła prawdziwego (>82% tłuszczu)
  2 jabłka
  2 łyżki maki kokosowej
  2 łyżki sezamu nie łuskanego
  2 łyżki słonecznika łuskanego
  2 saszetki kawy zbożowej Anatol
  proszek do pieczenia prawdziwy – 1/3 małej łyżeczki do herbaty
 400 ml wody gorącej

Wykonanie:

Daktyle zalać gorąca woda, po 10 minutach wlać to do blendera, dać masło , dać jedno jabłko i ubić, powstanie pyszny mus J osobno w salaterce wysypać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, sezam, słonecznik, wymieszać to i wlać mus wymieszać dokładnie, zetrzeć na dużych oczkach drugie jabłko, wymieszać . Potem ułożyć w formie kółeczek na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut (zależy od pieca).

Powrót