Składniki:
200 gram daktyli bez pestek, BIO
400 gram płatków owsianych BIO (nie błyskawiczne)
150 gram masła prawdziwego (>82% tłuszczu)
2 jabłka
2 łyżki maki kokosowej
2 łyżki sezamu nie łuskanego
2 łyżki słonecznika łuskanego
2 saszetki kawy zbożowej Anatol
proszek do pieczenia prawdziwy – 1/3 małej łyżeczki do herbaty
400 ml wody gorącej
Wykonanie:
Daktyle zalać gorąca woda, po 10 minutach wlać to do blendera, dać masło , dać jedno jabłko i ubić, powstanie pyszny mus J osobno w salaterce wysypać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, sezam, słonecznik, wymieszać to i wlać mus wymieszać dokładnie, zetrzeć na dużych oczkach drugie jabłko, wymieszać . Potem ułożyć w formie kółeczek na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut (zależy od pieca).