Składniki:
1 kapusta Pak Choi
250 gram makaronu (może byc z soczewicy albo innego)
1 duża cebula
1 średni pomidor
200 ml bulionu warzywnego
1 łyżka masła, lub smalcu gęsiego
Przyprawy:
Sól (najlepiej Kłodawksa)
pieprz
kolendra
gorczyca
kozieradka
pęczek zielonego koperku
Wykonanie:
Kapustę Pak Choi dokładnie umyc, poszatkować i wrzucic na gotujaca osolona wodę, pogotować pare minut
Cebule drobno pokroic, dac masło i odrobine wody i podusić (zeszklic, nie rumienić)
Kapuste odcedzic i dać do uduszonej cebuli, dodac przyprawy, bulion, pokrojonego pomidora i dusic pod przykryciem do miękkości.
W międzyczasie ugotować makaron (u nas świderki z soczewicy czerwonej) z odrobiną soli i tłuszczu.
wymieszać doprawic do smaku, posypac zielonym koperkiem.
Smacznego :)