Kapusta Pak Choi z makaronem

Inna wersja łazanek z kapustą :)

Składniki:

 1. kapusta Pak Choi
 250 gram makaronu (może byc z soczewicy albo innego)
 1 duża cebula
 1 średni pomidor
 200 ml bulionu warzywnego
 1 łyżka masła, lub smalcu gęsiego

Przyprawy:

 Sól (najlepiej Kłodawksa)
 pieprz
 kolendra
 gorczyca
 kozieradka
pęczek zielonego koperku

Wykonanie:

Kapustę Pak Choi dokładnie umyc, poszatkować i wrzucic na gotujaca osolona wodę, pogotować pare minut
Cebule drobno pokroic, dac masło i odrobine wody i podusić (zeszklic, nie rumienić)
Kapuste odcedzic i dać do uduszonej cebuli, dodac przyprawy, bulion, pokrojonego pomidora i dusic pod przykryciem do miękkości.
W międzyczasie ugotować makaron (u nas świderki z soczewicy czerwonej) z odrobiną soli i tłuszczu. 
wymieszać doprawic do smaku, posypac zielonym koperkiem.

Smacznego :)

 

Powrót