Emu Oil

Olejek z sebum emu to wysokogatunkowy produkt, otrzymywany w procesie ekstrahowania i frakcjonowania. 

Nawilżające właściwości olejku wynikają z jego zawartości. W skład oleju wchodzi 70 % nienasyconych, czyli bardzo aktywnych, kwasów tłuszczowych. Olejek z emu jest bogaty w a- kwas linolenowy - związek znany ze swoich dobroczynnych właściwości oraz kwas oleinowy. 

Posiada niezwykłe właściwości: szybko się wchłania i wnika w głębokie warstwy skóry, co ma związek ze znaczną zawartością kwasu oleinowego w jego składzie. Nadaje się zwłaszcza dla skóry suchej, zapewnia jej nawilżenie w ciągu dnia, dzięki czemu stanowi idealny środek kosmetyczny do pielęgnacji skóry suchej. 

Jak wiadomo, jednym z podstawowych mankamentów każdego środka kosmetycznego do pielęgnacji skóry z zawartością tłuszczu jest jego zdolność do zatykania porów, co powoduje powstawanie zaskórników. Olejek z emu nie zatyka porów i w związku z tym nie powoduje powstawania zaskórników.Zdecydowana większość środków nawilżających nasila podrażnienie skóry. 

Olejek z emu nie tylko nie podrażnia skóry objętej egzemą, ale poprawia jej stan i sprzyja regeneracji. Przejawia działanie kojące, zmniejsza i utrudnia powstawanie bliznowców, dzięki czemu regeneracja tkanek przechodzi szybciej. 

Olejek z emu doskonale łączy się z innymi produktami kosmetycznymi, nie zwiera alergenów, jest bezzapachowy i bardzo wydajny.

Zapytaj o produkt lub możliwość zakupu, poprzez formularz kontaktowy

Powrót