Coral Protein Bar

Składnik odżywczy

Zawartość w jednym opakowaniu

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia

Kalorie

170 kcal

 

Kalorie z tłuszczu

60 kcal

 

Tłuszcz

7 g

 

białka

9 g

 

Węglowodany

19 g

 

Błonnik

1 g

 

Składniki:

organiczne białko ryżowe (23%), organiczny syrop z agawy (22,5%), organiczna pasta daktylowa (19%), organiczny olej migdałowy (15,5%), organiczne chrupki czekoladowe (13%), organiczne owoce żurawiny (4,5%), organiczny sok z żurawiny w proszku (1%), organiczne kiełki lnu (1%), organiczne nasiona sezamu (0,5%).

Coral Protein Bar jeszcze jeden nowy batonik w asortymencie produktów zdrowej żywności bez zawartości cukru, konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy smaku, wskazany dla tych, którzy prowadzą zdrowy styl życia i mają na uwadze zdrowie swoje i swoich bliskich. Pomimo większej masy w porównaniu do innych batoników (46 gramów), Coral Protein Bar wyróżnia się również niską kalorycznością (zaledwie 170 kalorii), ale zawiera znacznie większe ilości łatwo przyswajalnego białka (9 g). Oprócz białka zawiera również brązowy ryż, który jest bogaty w błonnik, małokaloryczny i antyalergiczny, ponieważ nie zawiera glutenu, jak inne zboża. W skład tego ryżu wchodzi osiem podstawowych aminokwasów w optymalnych proporcjach i w największym stężeniu spośród pozostałych ziaren zbóż. Działanie składników aktywnych Ryż brązowy - źródło aminokwasów, w tym waliny, leucyny i lizyny, niezbędnych do przywrócenia do prawidłowego stanu uszkodzonych tkanek oraz zwiększenia wytrzymałości mięśni podczas wysiłku. Stanowią źródło energii w komórkach mięśniowych, dlatego często zaleca się ich przyjmowanie w okresie rekonwalescencji. Korzystnie wpływają na przemianę materii, w szczególności w zakresie regulacji cholesterolu w organizmie. Obniżają poziom triglicerydów we krwi i wątrobie, zapobiegając osadzaniu się neutralnego tłuszczu. Pomagają w ustabilizowaniu nastroju. Kiełki lnu - źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, witamin i substancji mineralnych. Kwasy tłuszczowe (α-linolenowy, linolowy, oleinowy) pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kiełki lnu zawierają najwyższe stężenie witamin E, A i witamin z grupy B oraz składników mineralnych (magnez, fosfor, żelazo, selen) pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomagają zachować zdrowa skórę, pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Migdały są bogate w najbardziej aktywny antyoksydant - witaminę E. Migdały, pomimo swojej kaloryczności, przyczyniają się do utraty masy ciała, jako że część tłuszczów w nim zawarta jest wyprowadzana z organizmu przed osiągnięciem etapu rozszczepienia i wchłaniania. Żurawina jest bogata w witaminę C, witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6), E, PP, K, minerały, owocowe kwasy organiczne, polisacharydy i flawonoidy. Jest przydatna do utrzymania ciała w dobrej kondycji i do poprawy trawienia. Fruktany zawarte w agawie pomagają wzmocnić kości, a naturalna słodycz daktyli stanowi źródło szybkiej dawki energii.

Zastosowanie

Coral Protein Bar to:
  źródło pełnowartościowego białka z brązowego ryżu;
  źródło krzepiącej energii;
  źródło wzmocnienia układu odpornościowego i pokarmowego oraz układu krążenia;
  przydatny produkt do prawidłowego funkcjonowania organizmu dzieci i dorosłych.

Batoniki Coral Club to źródło krzepiącej energii,smaczna zdrowa przekąska dla dorosłych i dzieci.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Zapytaj o produkt lub możliwość zakupu, poprzez formularz kontaktowy

organiczne białko ryżowe, organiczny syrop z agawy, organiczna pasta daktylowa Zamów