Chlorella

Chlorella to produkt oparty na bazie mikroalgi chlorelli, wyróżniającej się wyjątkowym składem biologicznym, właściwościami przeciwutleniającymi i detoksykacyjnymi oraz możliwościami optymalizacji czynności układu odpornościowego i procesów trawiennych. Jednokomórkowa alga chlorella swoimi wartościami odżywczymi nie ustępuje mięsu i produktom zbożowym. Przykładowo: pszenica zawiera 12% białka, natomiast chlorella ponad 50%, dzięki temu, że jej cytoplazma składa się praktycznie w połowie z białka. Biochemicy zapewniają, że jest to bardzo dobre źródło białka dla tych, którzy nie mogą lub nie chcą spożywać mięsa. Ponadto, chlorella zawiera beta-karoten, witaminy B9, B12, E i C, aminokwasy, a także substancje mineralne, czyli wszystko to, co jest potrzebne do pełnowartościowego odżywiania. Badania przeprowadzone przez amerykańskich naukowców ujawniły znaczące zdolności detoksykacyjne chlorelli. Z badań tych wynika, że wydalanie z organizmu pestycydów, pierwiastków ciężkich, takich jak: uran, rtęć, czy ołów, znacznie wzrasta podczas przyjmowania chlorelli. Ten bezkonkurencyjny efekt jest przypisywany zawartemu w chlorelli czynnikowi wzrostu, który chroni komórki przed działaniem różnych substancji toksycznych. Chlorella charakteryzuje się dużą zawartością chlorofilu. Stwierdzono, że mikroalga ta zawiera 5-10 razy więcej chlorofilu niż spirulina, czy lucerna. Chlorofil jest bardzo skuteczny w zwalczaniu niedokrwistości: dostając się do krwiobiegu nasyca krew tlenem i przekształca się w hemoglobinę. Chlorella korzystnie wpływa na proces trawienia poprzez normalizowanie wydzielania soków trawiennych i stanowi źródło pokarmowe dla przyjaznej mikroflory organizmu stymulując tym samym jej rozwój. Włóknisty materiał, z którego składają się komórki ścian tej zielenicy, poprawia funkcjonowanie jelit i uwalnia od niestrawności. Wchodzący w skład chlorelli kompleks kwasów nukleinowych, aminokwasów i peptydów jest odpowiedzialny za przywrócenie tkanek do prawidłowego stanu. Chlorella przyczynia się również do stymulacji mechanizmów obronnych organizmu, wytwarza interferon, czyli białko o właściwościach przeciwwirusowych, wykazuje szczególne korzystne działanie przeciwko wirusowi cytomegalii i wirusowi Epsteina - Barra. Dzięki takim właściwościom działa zapobiegawczo przy infekcjach w organizmie.

Zastosowanie

Coral Chlorella zaleca się:
  osobom osłabionym,
  osobom z problemami zdrowotnymi,
  osobom w podeszłym wieku,
  mieszkańcom dużych miast przemysłowych,
  osobom pracującym przy szkodliwej produkcji,
  palaczom
  osobom nadużywającym alkoholu;
  w profilaktyce niedokrwistości;
  w profilaktyce dysfunkcji układu pokarmowego.

Składnik odżywczy

Zawartość w jednej kapsułce

 Chlorella (Chlorella Pyrenoidosa)

500 mg

 

Tutaj kupisz Chlorella

chlorella Powrót Zapytaj o produkt
×

Zapytaj o produkt