Zdrowe czekoladki

1 tabliczka gorzkiej czekolady 92% 1 łyżka miodu

Składniki:                                       

  1 tabliczka gorzkiej czekolady 92%
  1 łyżka miodu
  1/5 szklanki suchej kaszy jaglanej
  1 łyżka płatków kokosowych              
  8-10 daktyli
  1 małe jabłko
  małe foremki papierowe (12 szt.)

Wykonanie:

Namoczyć daktyle na godzinę w gorącej wodzie. Potem zblendować je. Ugotować kaszę jaglaną z płatkami kokosu na sypko, zetrzeć jabłko na grubym tarle, odcisnąć. Wymieszać wszystko razem i zrobić małe kulki.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dołożyć miód. Roztopioną czekoladę wlać na spód foremek, włożyć kulkę zrobioną z kaszy, zalać pozostałą czekoladą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Przed podaniem zdjąć papierowe foremki i mamy pięknie uformowane , pyszne i zdrowe czekoladki

Powrót